Friss topikok

A válasz viszonylag egyszerű. Mert ott meleg van, nyugalom és fény, ahogy annak idején Ádi bácsi kiáltotta mikrofonba, bár ő másra értette, szóval, mert ott nem fázunk, mégha szarrá ázunk is, és mert ott nyugalom van, mert nyugalom azért tényleg van. A buddhisták nem ugrálnak feleslegesen, a nyugalom náluk belülről fakad. Legfeljebb, ha miniszterelnökük hülyének nézi őket... Fény is van, igen. Belső fény, abban az értelemben, amit a nálunk kapható színes-nyomott borítós, méregdrága ezoterikus magazinok szerkesztői-olvasói valószínűleg sohasem fognak megérteni. Fény, ami az emberekből árad, legyenek azok sárga lepedőbe bugyolált szerzetesek, utcasarkon csirkét sütő öregasszonyok, óriási terepjárót vezető lovardatulajdonos-katonatisztek vagy a takarítónéni abban a guest house-ban, melynek lépcsőjén éppen botorkálunk lefelé a hajnali órán, hogy elérjük buszunkat, ami 1000 kilométerre visz minket, odébb, ugyanoda.

Meg hát azért, mert repülőjeggyel együtt annyiból van ott el az ember, mint amennyiből befizetne egy tíznapos ólinkluzív döglésre, mégcsak nem is mondén St.Tropezbe. Meg hát azért, mert ott minden gyökeresen más, mint itt. Más kultúra, más kaják, más időjárás, más nyelv. Más világ. Jé, hát így is lehet?

Ezek itt (ott) már akkor egy fényes birodalom duhaj és élveteg végnapjait élték, amikor a mi Árpádunk még a lovát ugratta Verecke hágói előtt. Ám erre ott senki sem büszke, mint ahogy nem is szégyell semmit, nem is sirat semmit. Igen, az a fény...

Mert imádok mezítláb langyos pocsolyákba ugrálni.

Mert imádom, ha szétmarja a pofám a chili, miközben mellette ízek százai járnak körtáncot nyelvemen.

Mert imádom kilométeres, fehérhomokos tengerparton tökegyedül napokon keresztül bámulni a horizontot, miközben a hullámzás monoton morajlása mossa agyam tisztára és üresre.

Mert sohasem kellett többet fizetni 3000 ft-nak megfelelő helyi pénznél egy szobáért, legyen az akár a nyolcmilliós, hipermodern és időtlenül roskatag Bangkok központjában, vagy az előbbi tengerpart közvetlen partján. Mindig, mindenhol, még a legexkluzívabb üdülőhelyeken is találni olcsó, tiszta szállást, akár a legdrágább luxus-resortok közvetlen szomszédságában, ugyanolyan panorámával.

Szóval, mert kell egy hónap távollét. Meg hát azért, mert az ember még a világvégén is találkozhat Jackkel... (Szótár barátunk szíves figyelmébe.)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tartalmaskor.blog.hu/api/trackback/id/tr412307787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cat Walk 2010.09.19. 17:58:07

egy hónap most nekem is nagyon kéne:))
jó lehetett, várom a folytatást

Török Zsófi 2010.09.19. 19:07:02

Vágyom a fény után, pedig még csak szeptember van.:) Majd egyszer...

magyar-magyar szótár 2010.09.20. 03:17:41

Öhöm. Remélem, ez csak a bevezetés volt az innen való úőti leveleidbe. Jack - hát igen.

chilii · http://chilii.blog.hu 2010.09.20. 14:22:27

lassan már egy járdaszigeteki hónap pihenéssel is beérném, várom a folytatást :)
süti beállítások módosítása