Friss topikok

 

Az egységsugarú felhasználó kifejezés többek között K. Marcell, foglalkozására nézve rendszergazda, szótárából való. Mindőn fittyedő ajakára tolul az ó-ja, elmosolyodik.
Őszerinte az autó mellékes kényszer, tömegközlekedés hiányában kénytelenül alkalmazott  eszköz A-ból B-be, onnan Q,T,R,W és Y pontokba eljutáshoz.
Toyota márkájú személygépkocsit vásárolt 1998-ban. Természetesen Corolla. A Corolla a szellem embere autója, Laár Andrásnak is ilyenje van, minél szellemeberébb, annál használtabban vásárolja meg.
K. Marcell azért vásárolt ilyet, mert egy korabeli újságban azt olvasta, hogy az ADAC tesztje szerint ez a legmegbízhatóbb autó a világon, működése szinte tökély. Minden funkcionális, praktikus és egyszerű benne, nem jellemzik váratlan meghibásodások, felhasználóbarát.
Marcell 1,4-es Corollája nagyátlagban 100km-ként 8,2 liter benzint fogyasztott és ezzel Marcell igen elégedett. Néha megfordul a fejében, hogy Priust vásárol, környezetkímélő hibridet, ami cxsupán 7,2 litert fogyaszt száz kilométerre... Olvasta egy szájton a tesztjét.
Az elmúlt évek alatt Marcellünknek alig kellett költenie az egykor 2milli6790ezer Ft-ért vásárolt autójára -a vásárlás óta 49 alkalommal, átlagosan 53ezer Ft-ért szervízelték . Kiszámláztak neki a 720ezer km megtétele alatt hat kuplungcserét    (mindig ugyanabba a szervízbe hordja, megbízik a jóarcú főnökben, az udvarias pultos és munkafelvevő nőben stb-stb) és cseréltek ténylegesen három kuplungot. Négyszer négy lengéscsillapítót számláztak ki és cseréltek négyszer összesen kilenc db-ot. Az olajat 30, a szűrőt 60ezer km-ként cserélték, a légszűrőt évente négyszer számlázták, de csak egyszer cserélték. Elsütöttek néki még ezt azt, himit és humit, apróbb javításokat, amiket persze nem végeztek el, vagy a   fékolajcserét   ötször fizette ki, de másfélszer sem végezték el.  Nagyon elégedett az autójával, amit most lecserél egy új Corollára, ami összesen majd kb 4,7 millájába fog kerülni és sziveskednek ráadásul beszámolni a régi Corolláját 150ezerFt-ba , pont futja az átadás költségeit (ami valójában93ezer Ft) az értékesítő szerint.
Azt látnia kéne az olvasómnak, amikor este Marcell hátradől kedvenc kocsmájában a kedvenc boxában és mond egy jó poenosat valami a napi egységsugarú felhasználó-ja aktuális baklövéséről.

Címkék: noteszlap

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tartalmaskor.blog.hu/api/trackback/id/tr502216144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.12. 09:58:45

igen, csak emiatt is kell vigyázni a mások lehülyézésével. Emlékeim szerint épp mmsz írt egy kiváló posztot erről, ahol a keskenylevelű ezüstfa kapcsán fejtegette talán ugyanezt...

chilii · http://chilii.blog.hu 2010.08.12. 10:39:12

nálunk az irodában "ámítástechnikus" kifejezés van használatban ;)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.12. 11:10:41

ezek a srácok viszont szociálisan gyakran egységsugarú júzerek:)

Dupla (törölt) · http://tartalmaskor.blog.hu/ 2010.08.12. 11:10:54

megint furi...

Ámítástechnikus mint kifejezés az én szótáramban is szerepel, de a legátverősebb rendszergarázdákat jelöli, nem az átverhető balekokat, az egységsugarú felhasználókat, akiket régebben vánbitjúzer névvel illettek a chipkeverők.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.08.12. 12:06:39

A szellemembereknek nem öreg Volvója van? Esetleg még öregebb Saabja? Vagy az csak az amerikai filmekben van így?

tagore 2010.08.12. 14:29:31

az ilyen arcokra mondaná az egyszem lányom, hogy "GIK" / lásd még : kocka / Bebutulva a site-ok világába abszolut lúzerré válásuk garantált. Egyébként ők a tipikus zsenik! :)))

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.13. 08:42:56

ezt mondják egynehányan úgy, hogy gyík, de az meg könnyen összekeverhető a GYIK-kal, ami ugye a FAQ magyarul (azaz a gyakran ismételt kérdések). IMHO:)

magyar-magyar szótár 2010.08.18. 08:32:55

@efes: Húsz évesek azok a filmek. 323i BMW.. útálatos zsírgazdag ügyvédnek 650 CSi (1979) Most a legújabb filmekben ezeket a galádokat az Audi A4-eses csávók képviselik, de live! sok a Passat-os. A (Pueblában szerelt) Beetle meg egysenesen volkswagenben számít "fősikolás" csajok, bálkirálynő-jelölt kateg, az úúútálatos szőkének van ilyenje, kabrio. (A fiúknál a Mustangokat kezdik fölváltani a Thunderbird-ök meg GTO-k)

magyar-magyar szótár 2010.08.18. 08:34:06

@efes: Ami a Pontiac volt 1977-ben, az ma a Ford Focus, van valami félanimációs fos, amiben minden autó Focus.
süti beállítások módosítása