Friss topikok

Holly kolléga sziveskedett egy pompie bejegyzést tenni Türelem :)) címmel.

Én azonban opponálok - nem a képen látható pózhoz kell igazán türelem. Bár kétségtelenül izomigényes, ha valaki csak úgy szezonálisan fazonjógázik és így akarja tartani a karjait. 

Szerintem ellenkezően: Pl a legnagyobb türelem a kukoricakapáláshoz kell. Sokféle nehéz fizikai munkát végeztem,  betont, maltert kevertem napi 14 órában, talicskáztam, voltam rakodó is. de a legnehezebb munkának a kukoricakapálást tartom. A szőlőkapálásban több a jó, és a szőlő levelei simogatóak. Szokni is kell a nehéz munkát, azután már könnyebben megy, nem szokta a paraszt a saralást például vagy a vályogvetést.  

 

A netizmó azt kényszeríti az emberre, hogy mindenmoströgtönazonnal... ha nem sikerül 3 mp-n belül, mi ez a fos, mért tölt le ilyen lassan (egy 3400 Ft értékű zenei CD-lop le a lopóporogram már negyed órája??). Amikor a napszámos órabér 500 Ft??? Egy fűzfapoéta lány beiratkozott valami  költőtanfolyamra, ahol Költészetünk KO-ja is előadott és négy hónap után panaszlotta, ennyi tanulás után még nem költő.

 

Most kis kollektívánkkal bekapatta a mézesmadzagot a blogponthú címlaptündérsége, tényleg, köszönjük –de terveink megvalósításához idő is kell. Valamint, hacsak nem index gyári payolablogról van szó, melózni is kell vagy félévet azért, hogy tényleg legyen is fajsúlya egy blognak.... A kommentiális puszipacsi még nem meló. Felgombozni sávok szerint a bejegyzéseinket -az igen!

Netokratív trükkel néhány óra alatt is megoldhatnánk ezt, kiteszünk egy hirdetést, miszerint szivesen vennénk, ha egy legalább 15 éves, de max’ 17 éves blogger áldozna negyedórácskát a sávjaink megszerelésére és felgombozására. Nekem tényleg vannak ötleteim, ilyen pl a C-oldal, amire mindeki kedvenc és nem annyira ismeert jó zenéit, elsősorban ismertebb zeneszerzők vagy akár pop előadók teljesen ismeretlen (az alig a B-oldal) felvételeit teszi föl (afféle blográdió)

 

Nosza, brainstormingoljuk össze a gombokat,   a Bezzegisztán se rossz. (Pl a mai belga helyzet, vagy az osztrák protekcionizmus, vagy a 3,5%-os lengyel gazdasági növekedés vagy az, hogy Walesának nem smakkol a politizáló Solidarnost vagy a bezzegfranciaországi cigánykérdés)

 

Ráadásul nyilvánossá is teszem ezt a bejegyzést, kommentiálisan akár szerzők is jelentkezhetnek : )  - a küldd be majd kitesszük régesrégi százéves trükk. De mért is ne tartanánk meg ilyet, ha milljó-egyszer bevált.

Címkék: értekezlet türelem

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tartalmaskor.blog.hu/api/trackback/id/tr672263535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezerszo 2010.09.01. 08:29:24

a kukoricakapáláshoz volt szerencsém néhányszor. Amikor már magasabb, mint a képen, akkor a levele vágja, karcolja az ember lábát, kezét, a portól és a verejtéktől viszket az ember. Azok a ménkű hosszú sorok! Felnézel és nem látod a végét, amikor mégis odaérsz, már fordulhatsz is vissza.

Pedig mindennek megvan a maga kihordási ideje. A gyereknek éppúgy, mint egy blognak.

évi. 2010.09.01. 10:52:14

Kukoricát soha nem kapáltam, de szőlőt azt igen...én azt is utáltam, megvallom őszintén, de a szükség nagy úr...bevallom, szívesebben ülök jóga ülésben és ommozgatok közben serényen,mint kapáljam az átkozott a homoktövist.

magyar-magyar szótár 2010.09.01. 11:17:39

Na, az a lényeg, hogy három gomb már megvan
a BEZZEGISZTÁN
a C-OLDAL
A KONYHA
sőt négy

MUCSAI BÁNSÁG

Cat Walk 2010.09.01. 15:23:44

Már elmondtam mindent a témában.
... melózni is kell vagy félévet azért, hogy tényleg legyen is fajsúlya egy blognak....

ha jól emlékszem, első értekezleteink egyike a Gördülő össztömeg volt.
Ki hány postot töltött fel az adminjoggal rendelkezők közül? Olyat, amiben valami rendes cikk van.

Ki mikor töltötte fel az utolsó postját az adminok közül?

mert ugye, melózni kell....

magyar-magyar szótár 2010.09.02. 08:21:54

Nahát, hogy jártam! korábbi életem blogjaiban jártam konzervek után, amikor az egyik blogopmból kibejelentkezés nélkül egy másik bloghalmazomba nickembe mindenmásomba kerültem át. Valószínű, a bloghártyán a statgép miatt (IP címre összestatisztkázza a bloghalmozü más -más blogjait)

Cat Walk 2010.09.02. 19:58:45

@magyar-magyar szótár: vannak ilyen rejtélyek, amiket soha nem fogunk megfejteni
számomra pont ilyen rejtélyes, hová lettek a társszerzők és a cikkek a blogból, de nem puffogok már rajta, belenyugodtam, itt ülök lótuszülésben, és mélylégzek:D
süti beállítások módosítása