Friss topikok

Címkék: macskák

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tartalmaskor.blog.hu/api/trackback/id/tr72151984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2010.07.15. 08:59:20

Hű, ekkora macskák és még gyötrik az anyjukat? A macskáknál is terjed a svéd gyermek[nem]nevelési modell?

Milfajt Ferkó 2010.07.15. 13:52:29

@magyar-magyar szótár: ha jól sejtem, április elején születtek.

Az anyjuk nagyon rendes, minden napra kitalál valami foglalkozást nekik, fáramászás, lopakodás, bogárfogás, gyíkmarcangolás, mindenféle repülőrovar elkapása, melyik a gyógyítófű. Már tudják, hogy az autótól, traktortól, motortól félni kell, szaladnak befelé, ha meghallják a hangját. Egy lovas esténként itt megy el előttünk sétálni, a lovat tisztes távolságból szabad bámulni.
Úgy alakult, hogy anyacicánk (három) eddig csak fekete volt. Nem tudom, a többi színben milyen anyák a macskák, de a feketék előtt megemelem a kalapom.

chilii · http://chilii.blog.hu 2010.07.15. 16:30:11

sikerül a kicsiknek gazdit találni?

Milfajt Ferkó 2010.07.15. 20:34:05

@chilii: nem, maradtak nálunk.

Sovány vigasz, hogy egy kedves ismerősömnek már 14 macsekja lett, mert odafialt egy cicus. Mind a négy kismacska lány. A saját lánymacskájukat ők is megműttették.

Elgondolkodtam, hogy ez azért nem biztos, hogy tolerálható állapot. Valakinek a macskája máshova fial, s ezzel a gondot is odarakja. Persze épp oda, ahol már úgyis vannak cicók, mert a macskahíradóban a helynek jó híre van.

chilii · http://chilii.blog.hu 2010.07.16. 14:01:35

@Milfajt Ferkó: tavaly az egyetemi műhelyeknél megfialt egy macsek, 4-5 kölyök lett azt hiszem. a munkások etették őket, de kézbe nem vették, szóval elég elvadult jószágok, befogni lehetetlen őket. aztán kirúgták a munkásokat, ledózerolták a műhelyt. a cicák közül páran most is ott bóklásznak, csak nem tudom mit esznek. alighanem jó vadászok lettek.

Ezerszo 2010.07.17. 20:10:28

@chilii: egy macska feltalálja magát, de azért nemcsak a kajára, hanem a törődésre is szükségük van. Azért rendes volt a munkásoktól, hogy legalább etették őket.

Dupla (törölt) · http://tartalmaskor.blog.hu/ 2010.07.18. 00:49:56

Segítség!

M e g m a c s k á s o d t a m !

Hugoméknál lopjuk a napot. Nappal hallgatjuk a kombájnokat meg a traktorokat. Este meg a tücsköket, vöcsköket, bogarakat, bagolyokat, denevéreket, nyughatatlan és azonosíthatatlan pitypalattyoló/vernyogó/szöszmötölő/surrogó létformákat.

Tegnap este elaludtam a diófa alatt egy pokrócon. Egyszer csak arra ébredtem, hogy a kispárnám búg és kurrog, ezenkívül karmolja a borostámat, és tapicskolja a fülemet a puha mancsával. Hát tessék mondani: Életösztön zárlatos lett? Mi a fészkesvirágzatú nyüves-tetves csattanómaszlag-gyökerit keresett az a főállású egerész az én pokrócomon? Én NEM szeretem a macskuszokat, ez a suicid példány meg odajön haverkodni? Arrébb tessékeltem, de hasztalan... Bevackolta magát a lábaim közé. Hát ennek nem tanította az anyja, hogy bizonyos férfiemberek hajlamosak nagy erővel és hírtelen belerúgni a gyanútlan macskába? Egy röpke másodpercig komolyan foglalkoztatott a gondolat, hogy olyat kellene alárúgnom, hogy orbitális pályára álljon... aztán eszembe jutott, hogy a NASA már így sem boldogul az űrszeméttel... Nem bántottam hát, de megpróbáltam észérvekkel eltávolítani az intimszférámból. Természetesen az érveim nem hatották meg. A SICC!!! vezényszó háromszori határozott elismétlésekor felállt, égnek emelte a farkát, homorított egy kicsit a hátán, és ráfeküdt a pocakomra. Kicsit még meg is gyúrta, hogy kényelmesebb legyen.

Feladtam. Ott aludtunk ketten egy pokrócon, egy másikkal meg takaróztunk.

Most akkor mit csináljak?

magyar-magyar szótár 2010.07.18. 07:00:46

tegyuk hozzá @Dupla: hogy ma az aratás dueboergése a kamionokjárta autoopályához hasonlithatoo es a siipolas, a telitettségjelzoe elektromossip hangja zeng messze ... s aztan vigyazni mert az oooriááástraktor 60nal cammog, nem, mint a zetor 15tel

A macka ugye noeies állat, de én, mint beteges noegyueloeloe, ugyibarrr sok férfias vonést fedezek foel macskákban

magyar-magyar szótár 2010.07.18. 07:03:27

@Milfajt Ferkó: en azt figyeltem meg, hogy a legokosabbak a feketék s azután a cirmosok
egy fekete macskánk a kilincsre ugorva nyitott maganak ajtoot, a szoros zaruu ajtoon ruganyozta magat a feszes kilincsen hogy engedjen amikor társnoeit betegseg támadta meg, eloette, elkoeltoezoett másfél évre, azt hittuek, meghalt
süti beállítások módosítása