Friss topikok

 

Miközben a Felnőtt Bácsik & Nénik könyökönkigyövős, toddományoss, felhomályosító kampányai az ezerforintos-és tízezerforintos számkörben igyekeznek a kommunikációs versenyben a fizikaipiacon a nagyon is húsvér , újabban az Avon hálózati értékesítését másoló drogdílerekre ráelőzni, a fizetőképes piac alsó-széle-közepére, a százforintos kateg’re oda se figyelünk. Bambán állunk a sorban a pénztárnál, ahol az olcsó kínai gázöngyújtókat hármas csomagolásban kínálják, karnyújtásnyira a polcon a kotongumik fölött srégast pedig 450-800ml-es öngyújtógáz utántöltő flakonok sorakoznak. Az feltűnt vagy öt éve a gyógyszerfogyasztás ellenőrzésekor valamelyik sóhivatalnak, hogy két mongol horda teljes lóállományának is dosztig elég lónyugtatószer fogyott Magyarországon, le is bukott a hálózat, úgy 500 Ft/ampulla terjesztették a ketamint ebben a formában. A lebukás  után meg szlovák importból terítették a piacot…

 

Néhány ávátárámmal ezelőtt tünde édybabba és moróz polpancser-blogger formámban is írtam arról, hogy az öngyújtógáz úgy jó 15 éve népszerű a szipuzás kategóriájában. Drááága komment-cset partnereim részben leösszeesküvéselméletesezőztek, részben egyszerű paranoiásként állítottak be vagy hitetlenkedtek ezügyben. Holott elég csak játszóterek, lakótelepszéli grundok környékén a bokrok mellett a dudvát áártatlan felnőttnéni lábinkóval kicsit megpiszkálni, és hatosával kerülnek elő az öngyújtók. Üresen.

 

Most holtan találtak Egerben egy 13 éves nagylányt. Idézem az MTI-hírt: Meg nem erősített információink szerint a kamasz szipózott, felthetően valamilyen vegyszer, gáz okozhatta a halálát. A híradóban, ahol először hallottam ezt a hírt, még hozzá merték tenni: alighanem öngyújtógáz.

 

Értelmetlenül halt meg ez a lány. Vagy értelmetlenül ugyan, de talán és végre nem hiábavaló áldozat... 

 

Mert a "megelőzés" moloszttal teljes szövegeinek arra is ki kéne térnie, amit egy kevésbé ismerten kokainista költőnk így fogalmazott meg és nem csak a rím kedvére [és nem is tavaly... a szerk. kéts. es.]: "okain is tán" -elgondolkodni, igen...

Címkék: szipu óccsódrog

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tartalmaskor.blog.hu/api/trackback/id/tr82102629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tartalmas 2010.06.23. 01:49:41

Már megjelenése előtt kommentálható egy publikus cikk, tehát a szerkesztőség tagjai előre csetelhetnek is.

tartalmas 2010.06.23. 02:29:31

A szerkesztőségi tagoknak egy jövőbedatált publikáció előre látható á csetto a kommentoszlopban is (a kommentje)

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2010.06.23. 06:50:41

most kivételesen egyetértünk, okain is tán

Ezerszo 2010.06.23. 14:28:20

Tán a 70-es évek közepén, amikor még a Technokol rapid nejlonzacskóval volt a divat, kellett volna szembenézni a problémával és nem a szőnyeg alá söpörni. Értsd alatta kimenteni a káder és nem káder gyerekeket, amikor lebuktak.
A 70-es évek közepét konkrét példa nyomán írtam. Ez negyven év késés.

2010.06.23. 17:12:53

@Ezerszo: Akkor ki tette volna ezt meg?Csakkérdem...

tartalmas 2010.06.24. 00:42:46

@Ezerszo: Az [név a szerkesztőségben]oldószertartalmú technokol szipuzásának jópár halálos áldozata lett, mire a hatóságok hatékony-oldószer nélküli változatát dobatták piacra a technokolnak, de attól még a hígítószipuzás ment tovább. "Döntsön a piac" van piaci igény félklós gázöngyújtóutántöltők eránt, de talán nem kéne elhinni, hogy ennyien szeretnének gázöngyújtót ["hűséges zippo " kateg] utántölteni.

2010.06.24. 10:20:08

@Ezerszo: A 70-es években ez a probléma egyszerűen nem létezett,se hivatalosan,se félhivatalosan,sehogy.Ami pedig nincs ,azt nem kell kezelni, nem is kezelte senki.
@tartalmas: Talán nem jó a hasonlat, de az jutott eszembe,amikor a graffittizés kezelésére valami hivatalnok kitalálta,hogy festékes flakon forgalmazását szabályozni kell(mintha személyazonosítás rémlene)...
A gázpalacknál viszont lehet,hogy ez is járható út lenne...

Ezerszo 2010.06.24. 12:35:59

@méhészborz: pontosan ezt mondom én is. El kellett volna fogadni, hogy van ilyen probléma, épp a halálesetek miatt, és kezelni.

Ezerszo 2010.06.24. 12:39:18

@tartalmas: sajnos, neveket én is tudnék mondani.

Az okain tán nem is kellene sokat agyat törni. Változtatni, na, az már húzósabb. Sok idő és még több pénz.

2010.06.24. 14:40:26

@Ezerszo: Bocs, de kokaint olvastam elsőre.Röhejes,nem?

Ezerszo 2010.06.25. 08:00:35

@méhészborz:
csak neked és halkan elárulom, psssszt: én a bejegyzésben olvastam elsőre annak :)

pedig ott volt az idézőjel is, és ismerem is jól a forrást.

magyar-magyar szótár 2010.06.26. 00:24:53

@Ezerszo: Ezt is ő mondá. "nélküle szegényház a világ" .. hát nem tudom, VÉGÜLIS véle is...
süti beállítások módosítása